takbyte-i-varberg

Takbyte

Behöver du byta tak? Vi är takläggare i Varberg som utför olika tjänster inom takrenovering, inklusive takbyte. När man byter tak på en fastighet är det viktigt att det sker på rätt sätt. Anlita oss så är du garanterad ett professionellt resultat till ett bra pris.

När är det dags för takbyte?

Det är viktigt att byta tak redan innan det har börjat att regna in. Om man har ett äldre tak med pannor i betong eller lera kan det få en beläggning av mossa och alger.

När taket får en påväxt stannar det kvar fukt i pannorna, vilket sedan kan vandra ner i träläkten. För att kontrollera om takbyte krävs se om det har skett förruttnelse i takläkten under pannorna med mycket mossa eller annan påväxt.

Mögel, vattenläckage och konstig lukt är också tecken på att det behövs ett takbyte.

Fördelar med takbyte

Genom att byta tak kan man höja husets värde och få mer pengar när man säljer det. Ett exempel är om man byter takmaterial från tegel till plåt. Det behöver dock också innebära att takbytet ger andra positiva effekter som förbättrad isolering vilket kan ge minskad energikostnad. Att byta till plåttak kan ge många fördelar.

Det är enkelt att skotta snö från taket när man har plåttak. Ett takbyte till plåttak är också enkelt att göra då det är ett lätt material som passar på de flesta underlag.

ROT-avdrag ger lägre kostnad hos din takläggare i Varberg

För att utföra ett takbyte på ett så ekonomiskt sätt som möjligt kan det vara bra att använda sig av ett ROT-avdrag. Det innebär en skattereduktion med 30% minskning av kostnaden för det arbete som lagts ner. Som privatperson får man maximalt dra av 50 000 kronor per år.

ROT-avdrag går att få för alla sorters tak, som papptak, betongpannor och plåttak. Men man får inte göra några avdrag för vad materialet kostar.

Ett takbyte bör utföras i god tid, vänta inte tills det regnar in. Din takläggare i Varberg utför prisvärda takbyten.